• Календар

  В момента няма предстоящи събития.

 • 07-20-18

  Анита Доганова е част от учителския състав на детска градина “Слънчево зайче” вече 6 години. Последните близо три години се изявява и като професионален състезател по смесени бойни изкуства. Има три професионални MMA срещи, като в две от тях е завоювала победи.

  Срещаме се с нея, за да научим повече за любовта й към учителската професия, щастието да бъде част от сплотен екип професионалисти, отдадеността към децата и силния хъс за спортни успехи.

  Анита, срещаме се с теб днес в детска градина “Слънчево зайче”. Разкажи ни малко повече за това, което ти помогна да избереш тази професия?

  Учител съм в детска градина “Слънчево зайче” от 6 години. Завършила съм предучилищна педагогика с английски език и професионалният ми път беше предопределен. Започнах работа като детски учител, като признавам, че по време на обучението си в университета не бях съвсем убедена, че това е точната професия за мен. Когато започнах работа тук и сега 6 години по-късно, не бих сменила дейността си за никоя друга. Работата с децата е много зареждаща. Понякога е изтощителна, но предпочитам по цял ден да се забавляваме, да скачаме, да им помагам да учат нови неща, да опознават света, да се подготвят за училището и уроците, които им предстоят. Не мога да си представя, че по цял ден ще стоя в офис и около мен няма да има деца.

  Какви са предизвикателствата, пред които си изправена в твоята работа?

  Да наблюдавам как малкият човек израства и от малко дете се превръща в зрял човек, който учи и разбира все повече нови неща, това осмисля усилията ми. Разбира се и децата тук в нашата детска градина са прекрасни, общуването е лесно. Не се налага да бъдем много строги, дори понякога се обръщат към нас на малки имена. Екипът от професионалисти, които работим в детската градина, сме млади, вършим си работата с удоволствие и лесно намираме път към децата. Понякога разбира се има и по-трудни ситуации, в които е необходимо да покажеш на малчуганите, че е важно да уважават по-възрастните, да бъдеш авторитет за тях, защото по този начин децата разбират, че не всичко е игра.

  Сега те са малки деца, но съвсем скоро ще станат ученици и ще трябва да се концентрират и да бъдат старателни, за да възприемат лесно по-сложния материал в училище. Хубавото е, че групите в детска градина “Слънчево зайче” са съставени от малко деца, което е от голяма полза за тях – така мога да обърна по-голямо внимание на всяко едно дете, според неговите конкретни нужди. Работата ми е изморителна, но когато видя усмихнатите личица рано сутрин, чувството е прекрасно.

  На какво наблягате в дневните занимания в детската градина? Има ли методика, по която работите с децата, за да постигате резултати?

  Работим с утвърдени програми от Министерството на образованието. В детската градина децата са между 3 и 5-годишна възраст и е важно да има игрова част. Необходимо е обаче да създадем и навици у децата – да бъдат внимателни, да се концентрират, да имат търпение. Стараем се програмата да бъде по-натоварена сутрин, да работим по учебниците и съчетаваме играта с ученето. Всеки ден децата идват с усмивка, тръгват си с усмивка. В края на деня се случва да сме малко по-уморени, но винаги си тръгваме с усмивка от детската градина.

  Имаш и две сериозни победи в MMA срещи. Как се роди желанието да се занимаваш със смесени бойни изкуства?

  Спортът винаги е бил част от моя живот. От малка спортувам различни неща. Моят баща ме насърчаваше да се занимавам с плуване, когато бях дете, по-късно се посветих на тренировките по волейбол, след това започнах да се занимавам с бокс и на по-късен етап дойде и тази страст – ММА. Трябваше да се изградя като състезател и първоначално започнах да тренирам смесени бойни изкуства на аматьорско ниво. От 2-3 години вече съм професионален състезател. До момента имам 3 професионални мача и 3 аматьорски. В момента се подготвям и тренирам за следващото състезание – среща, която ще се проведе в началото на месец август в Слънчев бряг. Ще се изправя срещу друга състезателка от България, в категория до 52 килограма.

  Коя дейност е по-трудна за теб – да завоюваш спортна титла или да бъдеш детски учител?

  Битките на ринга са трудни, но работата с децата е много по-трудна. Удовлетворяваща, но и трудна. Децата имат нужда от цялото внимание и концентрация на учителя. Да вложиш енергията си, да бъдеш съсредоточен, да разбираш от какво има нужда всяко дете, как се чувства, за да бъдеш полезен. Всеки ден те очакват твоето внимание.

  Щастлива съм, че нашата детска градина, както и целият училищен комплекс “Българско школо”, разполагат с чудесна база, подготвени професионалисти. Децата имат необходимите условия да посещават занимания по плуване, различни спортове, според интересите им. От ранна възраст възпитаниците на учебния комплекс могат да изберат любим спорт, да се хранят здравословно и всеки ден да учат по нещо ново.

  Децата как се отнасят към медийния интерес към теб и към професионалната ти кариера?

  Те са още малки и не правят особена разлика между бокс и смесени бойни изкуства. Вълнуват се и ми желаят успех.

  Как би искала да се развие твоят професионален път в бъдеще?

  Засега работата ми като учител и спортната кариера вървят ръка за ръка, но работата ми в детската градина е с приоритет. Поддържам добра спортна форма и съм щастлива и благодарна, че мога да се занимавам и да работя това, което ми доставя удоволствие и ме кара да се чувствам удовлетворена.

  ***

  Припомняме ви как може да се свържете с детска градина “Слънчево зайче” и да запишете своето дете.

   

  Вижте и обявените от “Българско школо” свободни места за учебна година 2018/2019 в подготвителна група, 3 и 5 клас.

  07-17-18

  Скъпи семейства,

  Приемът в детска градина „Слънчево зайче“, част от учебен комплекс „Българско школо“, за учебната 2018/2019 година, продължава. Имате възможност да запишете детето си като попълните това заявление и го изпратите на електронна поща: detska_gradina@bgshkolo.com.

  Нашата градина подкрепя своите възпитаници в тяхното физическо, емоционално, интелектуално и социално  развитие. За това се грижи екипът от дипломирани преподаватели, който с игрови и познавателно-обучителни методи насърчава креативността и събужда любознателността и желанието у децата да се учат и развиват. Максималният брой деца в група е 16.

  Малчуганите изучават различни дисциплини, като преподаването е съобразено с възрастовата група и съответните програми на МОН. Занятията по Български език и литература, както и по математика са завишени над държавния минимум, за да получат по-стабилна подготовка за училище по тези основни предмети.

  В авторската програма на Градината са включени и развиващи програми по Английски език, Водна гимнастика, Плуване, Народни танци и хореография. Басейнът, с който сградата разполага, е едно от големите преимущества за спортната подготовка на децата. Можете да запишете детето си и в някоя от допълнителните дейности като Художествена гимнастика и балет, Йога за деца, Таекуондо, Футбол.

  На постоянно разположение е квалифицирано медицинско лице.

  Местата са ограничени. Очакваме вашите заявки за записване!

  Ако имате въпроси или искате да ни гостувате, може да потърсите Даниела Тодорова, тел.: 0887 35 89 18, или Златина Симеонова, тел.: 0884 25 66 43.

  Ще се радваме да Ви приветстваме при нас!

  06-19-18

  На 17 юни в Литературен клуб „Перото“ се състоя финалът на 35-ия конкурс за детско литературно творчество на програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио – „Искри“ 2018.

  За пореден път ученици от „Българско школо“ бяха сред отличените. Тази година лауреатите са 22 деца от цяла България.

  Виктория Лившиц, Иван Гърков и Димитър Нейков са възпитаници на Школата по творческо мислене и писане към „Българско школо“ с ръководител Вяра Николова.

  Техните произведения прозвучаха в национален ефир по време на живото излъчване на събитието и тепърва ще бъдат популяризирани от организаторите на най-стария и престижен литаратурен конкурс за деца в България.

  Децата бяха много щастливи, защото се запознаха с деца от цяла България, слушаха чужди текстове, беше им интересно. Церемонията се излъчваше на живо и цялото студио беше изнесено в „Перото“. Децата видяха как се работи в радио, как се прави живо предаване, което се излъчва в ефир“ – разказа Вяра Николова.

  Ето самите произведения:

  Телефони

  Иван Гърков, 10 г.

   „Внимание! Внимание!

  Телефоните превзеха света!“

  …Всички живеем в тях,

  и сме вързани с кабела към контакта –

  като кученца.

  Знаете ли, че вече има нов пътен знак?

  „Внимание! На пътя изскачат…

  не елени, а… хора с телефони!“

  Все по-често бебета се раждат

  с… телефони в ръка.

  Те гледат бебешките си клипчета,

  докато ги кърмят и преобличат.

  Животът ни е сякаш цял напъхан

  в този малък екран!

  Човешките способности

  Виктория Лившиц, 12 г.

  Един човек може да направи

  много повече, отколкото си мисли,

  но дали е достатъчно?

  Мога да спра двама, които се бият,

  но не мога сама да спра войната…

  Мога да дам живот,

  но не и да го върна…

  Мога да си подредя бъдещето,

  но не мога да променя миналото…

  Кръговрат на доброто

  Виктория Лившиц, 12 г.

  Когато правиш добро,

  то рано или късно се връща при тебе.

  Помагаш на старец да пресече пътя.

  Дядото споделя радостта си с приятел.

  Другарят, вдъхновен, сваля котенце от дърво.

  Животинчето повдига настроението на хазяйката си.

  И тя… ти приготвя вкусен пай.

  Това е кръговратът на доброто!

  Момчетата не помнели числа

  Димитър Нейков, 15 г.

  За момчетата казват,

  че не помним… числа.

  Аз помня:

  Първият път, когато я видях,

  беше на седмия ми мач.

  Тя стоеше на втория ред –

  точно до линията на тройката.

  Излезе пет минути след края.

  Последвах я.

  Преди да я заговоря, направих девет крачки.

  И преговорих репликите си три пъти.

  А думите ѝ -  пръстов отпечатък - 

  белязаха белия лист

  на младежкия ми порив.

  Бързам, тичам, буйствам… с всички…

  Но ми се скучае с нея… за стотен път!

  Димитър Нейков вече е в 9 клас в Първа немска гимназия в София, но открива любовта си към писането в „Българско школо“, където учи до 7 клас.

  През годините той представя произведенията си на различни литературни трибуни, като в портфолиото му има множество първи места както от национални, така и от международни конкурси. Споделя, че обича рап музиката. Това сякаш още повече подчертава чувствителността му към текста и по-конкретно към поезията.

  Първата ми среща с литературата и творческото писане беше в Школата на Вяра Николова. Това, което научих от нея, ми е супер полезно, защото, когато трябва да се пишат есета и съчинения, знам какво да правя.

  Всеки път, когато искам да споделя нещо с някого, но не мога да го направя, го пиша в стихотворение или в разказ.

  „Българско школо“ дава страхотна основа за по-нататъшно развитие, убеден съм. Tова е едно уникално място, в което можеш да се забавляваш и да преследваш мечтите си.“ – сподели Димитър за нашата общност.

  С яркото си участие в шест поредни  издания на най-авторитетния конкурс за детско творчество на БНР „Искри“  учениците от Школата по творческо мислене и писане към „Българско школо“ направиха силно впечатление на журито и вече имат 14 награди. Две от тях са за Вероника Попова за съчиненията ѝ на тема: „Рай или ад“ (2013) и „Внимание! Търси се Гравитацията“ (2014). Две награди взеха Ина Асенова за разказа си „Как е възникнал животът“(2014) и стихотворението „Другото лице на любовта“ (2015) и Димитър Нейков за „Олимпийските игри“  и „Бежанци“ (2014), „Къде отива времето“ (2016). По една награда получиха Радост Николова за разказа с неочакван край „Откъде идват бебетата“(2014), Мина Петкова за стихотворението „Крадла“ (2017) и Маргарита Стефанова за разказа “Страх“ (2017).

  В числото на наградените се включват и тазгодишните лаурети: Иван Гъргов, Виктория Лившиц, Димитър Нейков и Маргарита Стефанова, която е възпитаник на Школата, макар и да учи в друго училище.

  06-15-18

  На 14.06.2018 г. г-н Сашо Дончев, г-жа Ева Дончева, преподаватели и съмишленици от общността „Българско школо“ се събраха, за да изразят своята благодарност към г-жа Евгения Елмазова – директор на училището от самото му създаване.

  След 19 години усърден труд, отдаденост и професионализъм г-жа Елмазова завещава управлението на „Българско школо“ на новия директор, който встъпва в длъжност през юли -  Даниела Тодорова.

  „Едва ли аз мога да си представя колко е голямо напрежението за един директор. В дългия списък от проекти, които реализирам, има два, които са начело от гледна точка на размера на моята благодарност към тези, които са ангажирани с тях.

  Изпитвам огромно топло чувство на благодарност към тези две жени – Теодора Пеева (главен редактор на вестник “Сега” – бел. ред.) и Евгения Елмазова.

  Надявам се, че Жени няма да откаже да продължи да подпомага нашия проект наравно с мен, бидейки член на училищното настоятелство. Ще се радвам, ако в крайна сметка създадем един такъв работещ орган, подкрепящ дейността на училището.

  Нашият живот не струва пет пари, ако ние не сме полезни в ежедневието с това, което правим, за другите. Вие имате уникална професия, при вас този елемент е силно изразен, вие имате шанса да съпровождате съдбите на младите. И трябва да изпитвате ежедневно удоволствие от това.

  Някои от децата, които учат тук, ще станат откриватели, създатели на уникални продукти, ще станат успешни предприемачи. Хубаво е и те да си спомнят, че са били в „Българско школо“, както е хубаво и ние да можем да кажем, освен че имаме оценката на Министерство на образованието, сме дали и началото на този успешен човек.

  Вие сте успешни, когато вашите ученици са успешни. Всякакви други критерии нямат смисъл.“

  Това бяха само част от думите на г-н Сашо Дончев по време на тържествената среща в чест на Евгения Елмазова.

  След обръщението си към общността и изразените благдарности към г-жа Елмазова, г-н Дончев поднесе на дългогодишния директор на училището букет и статуетка на древногръцката богиня на победата Нике.

  „Дани е прекрасна, аз я познавам малко, но ми е безкрайно симпатична. А това са едни прекрасни колеги, с някои работя от 20 години. Благодарна съм, че и много млади колеги дойдоха, че с желание и сърце се грижат за децата. Имаме добри успехи. Обещала съм на Дани, че ако има нужда от помощ, ще й помагам. Благодаря!“

  Това бяха думите на г-жа Елмазова в този емоционален за всички присъстващи момент.

  Новият директор на училището Даниела Тодорова също каза няколко думи по време на събитието. Очаквайте интервю с нея в сайта на „Българско школо” в началото на месец юли след нейното встъпване в длъжност.

  В това интервю тя ще разкаже повече за професионалния си опит дотук, личната си мотивация в образователната кауза и важните приоритети в предстоящата й работа.

  „Много се радвам, че стартираме нашето познанство днес.

  Винаги съм усещала твоето позитивно отношение, Жени, оценявам го много, безкрайно ти благодаря за него, за мен то е важно.

  Оценявам огромния ти опит, отворена съм да уча от теб и от всеки един от вас. Обичам да уча и затова съм в училище. Обичам да работя в екип и съм човек, който винаги търси сътрудничество. Не обичам бариери пред себе си. Ще бъда отворена към вас.“– каза Даниела Тодорова.

  След официалната част г-жа Тодорова, г-жа Елмазова, г-н Сашо Дончев и всички присъстващи продължиха да разговарят в приятелска и емоционално наситена атмосфера.

  Следете сайта на училището и фейсбук страницата за всяка важна информация, свързана с „Българско школо“.

  06-13-18

  Учениците от Школата по творческо мислене и писане към ЧСУ „Българско школо“ и учителката им Вяра Николова се завърнаха с три приза от Италия, където участваха за пета поредна година в тържествената церемония по награждаването на победителите в международния литературен конкурс „Младежи и поезия”.

  Конкурсът се организира за 27-ми път от община Триуджо, а церемонията е в средновековната вила Таверна. През тази година в поетичната надпревара са участвали 1033 автори, от които 532-ма не са италианци.

  Йоана Троева от 5-г клас спечели сребърен медал в своята възрастова група (второто място в категория до 12 год.) със стихотворението „Самотни острови“.

  Самотни острови

  Йоана Троева – 11 г.

  Самотни острови

  в огромния архипелаг на отчуждението,

  плуващи в море от безразличие и тъга –

  това сме ние –

  децата на утрешния ден.

  С поглед, взрян не в безкрайния хоризонт,

  а в малкия екран на телефона си.

  С пръсти не вплетени в нечия топла ръка,

  а подскачащи върху студената клавиатура.

  С души – самотни острови

  в огромния архипелаг на… бездушието.

  Колективната композиция „Лодката на душата ми“ донесе на „Българско школо“ бронзова купа и четвърто място в раздел „Училища“.

  Лодката на душата ми

  Лодката с проблясващо весло

  носи се като небесна птица

  по неведомите пътища на съдбата ми…

  Но защо веслото е едно?

  А другото е… счупено крило?

  На ръководителя на Школата Вяра Николова, преподавател по БЕЛ в „Българско школо“, бе присъдена специалната награда „Камене: поезия – култура – ангажираност – образование“ за принос в обучението и възпитанието на ученици чрез поезия.

  Наградите бяха връчени от българския посланик в Рим Марин Райков и от Генералния консул на Република България в Милано Росен Руфев.

  Децата от „Българско школо“ взеха активно участие и в проведения за втора година в Италия Фестивал за творческо  писане.

  По идея на Вяра Николова тази година той премина под мотото „Нови дефиниции за любовта”. Заедно с нашите участници твориха и ученици от Българското неделно училище “Пейо Яворов” в Милано, както и гимназисти от 105 СУ “Атанас Далчев” – София, и от Профилираната хуманитарна гимназия “Дамян Дамянов” – Сливен.

  Увлечени в интересни креативни игри и провокирани от нестандартни творчески предизвикателства, децата сътвориха прекрасни творби, одухотворени и дълбоки, въздействащи и подтикващи към размисъл по общочовешки въпроси. 

  05-21-18

  Скъпи семейства,

  на 17 май в Атриума на “Българско школо” родители, учители, гости и възпитаници на училището споделиха едни наистина безценни два часа заедно.

  Децата, които посещават школата по сценични изкуства, ръководена от Ники Манолов в училището, изнесоха своя традиционен годишен концерт с много песни, танци и актьорска игра.

  Ето какво сподели Ники Манолов малко след края на събитието:

  “Със сигурност преди концерта във всички се усещаше напрежение, все пак това е краят на годината, краят на един сезон, в който всички давахме от себе си. Мога да отлича групата на големите момичета, те наистина много се бяха отдали на каузата да направим този концерт. Те вече порастват и мисля, че ще търсят това свое поприще и в гимназията.

  Аз обичам всичко да е изпипано до последния детайл. Доволен съм от крайния резултат, имаме база да се учим все повече, както децата, така и ние като преподаватели. Ще има новости през новия сезон. Много исках да направим една адаптация на мюзикъл, ще се радвам да имаме тази възможност.

  Днес се включиха деца от всички възрасти. Най-малката  – Диди от детска градина “Слънчево зайче”  – е само на 5 годинки.

  За лятната ваканция пожелавам на децата да си починат. Благодаря за ентусиазма, с който работиха! Виждам израстване!”

  Очакваме още вълнуващи представления и концерти от децата, които посещават школата по сценични изкуства към “Българско школо”!

  05-21-18

  Скъпи семейства,

  традиционно, в края на всяка учебна година, учениците от “Българско школо”, които посещават допълнителните часове по английски език, водени от г-жа Даниела Йосифова, презентират наученото през двата срока по впечатляващ начин пред родители и близки.

  Тази година, на 16 май, в Атриума на “Българско школо”, ученици от 3 и 4 клас посветиха своето представление на английски език на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

  Ето какво сподели за нашата общност Даниела Йосифова малко след края на презентациите:

  “Децата са интелигентни и веднаг разбраха за какво става дума, беше им страшно интересно. Отне ни месец, месец и половина интензивна подготовка. Искахме да сме съпричастни със случващото се в България в момента, децата също трябва да знаят какво става в тяхната родина.

  Концепцията и структурата на презентацията включи две легенди от Европа – за Баба Марта и за Робин Худ – и историята на две крепости – Баба Вида и Кулата на Лондон. Така представихме принадлежността на България към Европа.

  Миналата година презентацията им беше за Шекспир. Децата представиха 12 негови пиеси. Бъдещето е в презентирането и в театъра. Това е най-съвременното и най-новото нещо в образванието в света като цяло.

  Това са едни прекрасни деца, много се запалиха по презентирането. Сами си направиха презентации, без мое участие.”

  Децата получиха много аплодисменти, демонстрираха добър говорим английски на сцената и поднесоха букети на своята преподавателка след края презентациите.

  Очаквайте още интересни новини за всички изяви и постижения на възпитаниците на “Българско школо” в сайта и на фейсбук страницата на училището.

  05-18-18

   

  През лято 2018 г. ще бъдат организирани две летни школи за деца от 3 години и нагоре.

  1)   ЦЕЛОДНЕВНА ЛЯТНА ШКОЛА ПРЕЗ ЮНИ 

  От 4 до 29 юни „Българско школо“ организира целодневни летни занимания от понеделник до петък, тематично разделени в 4 седмици, подходящи за деца от подготвителен до трети клас. Можете да запишете детето си за период от минимум една седмица. Записването става не по-късно от 7 дни преди началото на съответната седмица на електронна поща: shkolo@bgshkolo.com или в Администрацията на училището.

  Програмата включва:

  Седмица 1: 4-8 юни, Английски език и спорт

  9:00 ч.-11:30 ч. – Занимания по английски език

  12:00 ч.-12:30 ч. – Обяд

  13:00 ч.-16:00ч. – Спортни занимания: плуване, игри на открито

  16:00 ч.-16:30ч. – Следобедна закуска

  Часовете по английски език не са просто часове, а преживявания с музика, песни, игри и радост, чрез които всеки активира уменията за общуване и желанието за споделяне. Заниманията са динамични и увлекателни, което позволява да се затвърдят и да се развиват знанията по английски език.

  Спортните занимания допринасят за развитието и усъвършенстването на моториката, координацията и основните физически качества, затвърждават в децата желанието за движение и активно спортуване.

  Цена: 200 лв.

  Седмица 2: 11 – 15 юни, Английски език и музеите в София

  9:00 ч.-11:30ч. – Занимания по английскиезик

  12:00 ч.-12:30ч.  – Обяд

  13:00 ч.-16:00ч. -  Посещение на музеи в София

  16:00 ч.-16:30ч. -  Следобедна закуска

  В тази седмица децата ще се срещнат отблизо с културното и историческо българско наследство, ще открият различното лице на музеите чрез участие в специални образователни програми, беседи с екскурзовод, ателиета, научни  експерименти.

  Цена: 200 лв.

  Седмица 3: 18-22 юни, Английски език и изкуства

  9:00 ч.-11:30 ч. – Занимания по английски език

  12:00 ч.-12:30ч. – Обяд

  13:00 ч.-16:00ч. – Приложни и художествени дейности, народни танци

  16:00 ч.-16:30 ч. – Следобедна закуска

  Заниманията по приложни изкуства развиват в децата търпение, изобретателност, самочувствие, изразяване на вътрешния свят и уважение към работата на другите. Малчуганите ще се запознаят с различни материали и техники за рисуване, моделиране и конструиране.

  Народните танци са вдъхновение и истинско забавление за всеки. Децата ще пресъздават своите емоции чрез танц, ще развиват изразителност, концентрация и музикалност. Ще усъвършенстват своите танцови умения и техника.

  Цена: 200 лв.


  Седмица 4: 25-29 юни, Седмица сред природата

  9:00 ч. – Събиране на децата в „Българско школо“ и тръгване с бусове

  12:00 ч. – 12:30 ч. -  Обяд (суха храна)

  13:00 ч. – 16:00ч. -  Еднодневни екскурзии сред природата – екология

  16:00 ч. – 16:30 ч. – Следобедна закуска

  Еднодневните екскурзии до природни и исторически забележителности ще позволят на децата да се докоснат до живота по нашите земи в древността, да се  запознаят с артефакти и занаятите в миналото, да посетят уникални пещери, да се разходят из живописни екопътеки. Разбира се, че ще има и много игри на открито.
  Моля, имайте предвид, че активностите през тази седмица стартират в 9:00ч. сутринта.

  Необходимо е: 
  – Сутринта децата да са закусили 
  – Да организирате оставянето им в училище до 9:00 часа 
  – Да им осигурите необходимите екипи за спорт и излет
  – Да организирате вземането на мачуганите си в 16:30 ч. 

  Цена: 230 лв.

  След потвърждение за сформиране на група заплащането за всяка седмица става до петък на предходната седмица чрез ПОС терминал в Администрацията на учебния комплекс или по следната банкова сметка:

  Титуляр:       „ЧСУ Българскошколо“ ООД

  IBAN:           BG46 BPBI 7940 1067 2113 01

  BIC:             BPBIBGSF

  Основание:   Име на детето

                           Такса за лятно училище

                    

   2)   ЛЯТНА ШКОЛА ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК ПРЕЗ ЮЛИ 

  Между 2 и 13 юли 2018 „Българско школо“ организира детска лятна школа с акцент върху изучаването на английски език. Занятията се провеждат от понеделник до петък.

  Програмата включва разнообразни игрови занимания, песни, театър, работилници за приказки, спектакли и други, подходящи за възрастта на децата дейности, които ще затвърдят и засилят познанията им по английски език, придобити в рамките на учебната година. Местата са ограничени -  във всяка група могат да бъдат записани от 5 до 16 деца.

  Участниците ще бъдат разделени на две възрастови групи:

  • За възрастовата група от 3 до 7 години:

  Школата ще се провежда в сградата на детската градина всеки ден от 09:00 ч. до 12:00 ч. Цената за целия период от 2 седмици е 285 лв., като  можете да запишете Вашето дете до 15 юни на електронна поща: detska_gradina@bgshkolo.com

  След потвърждение за сформиране на група заплащането се осъществява  чрез ПОС терминал в Администрацията на Учебния комплекс или по банков път по следната сметка:

  Титуляр:       „ЧДГ Слънчево зайче“ ЕООД

  IBAN:           BG22 BPBI 8898 1026 9127 01

  BIC:             BPBIBGSF

  Основание:   Име на детето

                     Такса за лятно училище

   

  • За възрастовата група от 7 до 12 години:

  Занятията ще се провеждат в сградата на училището всеки ден от 09:00 ч. до 16:00 ч.

  Цената за целия период от 2 седмици е 820 лв., като можете да запишете Вашето дете до 15 юни на електронна поща:shkolo@bgshkolo.com

  След потвърждение за сформиране на група заплащането се осъществява  чрез ПОС терминал в Администрацията на Учебния комплекс или по банков път по следната сметка:

  Титуляр:       „ЧСУ Българско школо“ ООД

  IBAN:           BG46 BPBI 7940 1067 2113 01

  BIC:             BPBIBGSF

  Основание:   Име на детето

                     Такса за лятно училище

   

  Скъпи родители,

  С нетърпение очакваме Вашите усмихнати деца, готови за много приключения, нови знания, спорт и забавление в лятното училище на „Българско школо“!

   

  05-16-18

  Приемната процедура за подготвителен клас включва тест за проверка на училищна готовност, който удостоверява уменията на детето по отношение на концентрация, памет, фина моторика, логика и др. Тестът се провежда от училищен психолог.

  Приемната процедура за 3 и 5 клас се състои от два етапа:

  1) Интервю на кандидат-ученика с психолог

  2) Тест за проверка на входящо ниво по български език, математика и английски.

  Обратна връзка за резултатите от проведените процедури се осъществява в срок до една седмица след провеждането й.

   

  Цената на стандартната образователна услуга за учебната 2018/2019 г. в “Българско школо” е 8500 лв. и включва:

  • образователна услуга
  • храна (закуска, обяд и следобедна закуска)
  • медицинско обслужване
  • охрана
  • униформа (1 бр.)
  • комплект учебници
  • застраховка

  При обучение на две деца от вашето семейство през учебната 2018/2019 г., училището предоставя отстъпка от 10% от таксата за обучение на второто дете.

  “Българско школо” предлага на своите възпитаници разнообразни занимания, които се провеждат след учебните часове, посещават се на свободно избираем принцип и са срещу допълнително заплащане:

  • шах
  • математика
  • театър, танци и пеене
  • худ.гимнастика
  • народни танци
  • клуб родолюбие
  • английски
  • испански
  • руски
  • немски
  • приложни изкуства
  • плуване
  • таекуондо
  • баскетбол
  • футбол

  Училището осигурява автобусен превоз от и до комплекса, като цената му е 110 лв./мес. в една посока и 220 лв./мес. в две посоки. Маршрутите се уточняват индивидуално.

  В случай, че имате допълнителни въпроси или бихте желали да посетите нашето училище, може да се обръщате към г-жа Ирина Попова, Административен мениджър, на тел. 0884 256 736.

  Попълненото заявление за записване в “Българско школо” за учебната 2018/2019 г. моля изпращайте на електронна поща: shkolo@bgshkolo.com.

   

  ЧСУ „Българско школо” е образователен проект, който цели изграждането на свободомислещи, отговорни и способни млади личности.

  Неговите основатели си поставят за цел създаването на общност от щастливи деца, които с придобитите в училището знания, умения и възпитание ще бъдат по-успешни в своята жизнена реализация.

  В центъра на вниманието на образователния процес в Школото е детето с неговите индивидуални умения и таланти, стимулирането им с оглед на личностното развитие на детето, стремежът към експериментиране, онагледяване на добрите примери в обществото, формирането на естетика на свободния човек, възпитаване в етичните принципи на свободното общество.

  05-04-18

  Ямболският куклен театър “Георги Митев” отново гостува на децата от Българско школо и детска градина “Слънчево зайче”, този път – с постановката “Цар лъв”.

  Срещата се проведе на 4 май, петък, в Атриума на училището. Представленията бяха две – от 10 и от 11 часа, съответно за по-малките и за по-големите деца от началните класове на училището.

  Ето какво сподели за нашата общност директорът на кукления театър г-жа Елена Дойчева:

  “Вече много години се играе “Цар лъв”, децата много го харесват. Постановката наистина е интересна. Това е едно от любимите произведения на децата.

  Толкова се радвам, че отново сме тук. Смея да твърдя, че и децата много се радват, когато гостува нашият театър в Школото. Аз, както и колегите ми , г-жа Елмазова и другите преподаватели – всички сме щастливи да сме заедно.

  Децата трябва да ходят на театър. Това докосване до изкуството, усещането за живия актьор, моментът, в който куклата оживява пред очите ти, цялото това вълшебство, за което толкова години са ти разказвали или си чел в приказките – няма по-хубаво от това. По този начин се възпитават децата на много ценности и добродетели. Защото всяка една приказка носи мъдростта на живота.

  Децата в Българско школо са прекрасни. Аз обичам тези деца. Днес ни посрещнаха с такава радост още на двора… Знаеха какво ги очаква – среща с актьорите от Ямболския куклен театър.

  Искам просто да кажа едно голямо “Благодаря!” на г-н Сашо Дончев, на Овергаз, на г-жа Елмаазова за гостоприемството, за добрите отношения, за помощта и подкрепата, които ни оказват и за чудесните срещи, които имаме.”

  Можем да очакваме Ямболският куклен театър в “Българско школо” отново тази есен, този път – най-вероятно с постановката “Маша и мечока”. Дотогава им желаем много късмет през лятото, което ще е изпълнено с фестивали за тях. Нека продължават да носят чисти детски усмивки и вълшебни моменти за всички нас!