05-21-18

Скъпи семейства,

традиционно, в края на всяка учебна година, учениците от “Българско школо”, които посещават допълнителните часове по английски език, водени от г-жа Даниела Йосифова, презентират наученото през двата срока по впечатляващ начин пред родители и близки.

Тази година, на 16 май, в Атриума на “Българско школо”, ученици от 3 и 4 клас посветиха своето представление на английски език на Българското председателство на съвета на Европейския съюз.

Ето какво сподели за нашата общност Даниела Йосифова малко след края на презентациите:

Децата, понеже са много интелигентни, разбраха за какво става дума и им беше страшно интересно. Отне ни месец, месец и половина интензивна подготовка. Просто искахме да сме съпричастни със случващото се в България в момента, децата също трябва да знаят какво става в тяхната родина.

Концепцията и структурата на презентацията включи две легенди от Европа – за Баба Марта и за Робин Худ – и историята на две крепости – Баба Вида и Кулата на Лондон. Така представихме принадлежността на Бългрия към Европа.

Миналата година презентацията им беше за Шекспир. Децата представиха 12 негови пиеси. Бъдещето е в презентирането и в театъра. Това е най-съвременното и най-новото нещо в образванието в света като цяло.

Това са едни прекрасни деца, много се запалиха по презентирането. Сами си направиха презентации, без мое участие.

Децата получиха много аплодисменти, демонстрираха добър говорим английски на сцената и поднесоха букети на своята преподавателка след края презентациите.

Очаквайте още интересни новини за всички изяви и постижения на възпитаниците на “Българско школо” в сайта и на фейсбука страницата на училището.

05-18-18

 

През лято 2018 г. ще бъдат организирани две летни школи за деца от 3 години и нагоре.

1)   ЦЕЛОДНЕВНА ЛЯТНА ШКОЛА ПРЕЗ ЮНИ 

От 4 до 29 юни „Българско школо“ организира целодневни летни занимания от понеделник до петък, тематично разделени в 4 седмици, подходящи за деца от подготвителен до трети клас. Можете да запишете детето си за период от минимум една седмица. Записването става не по-късно от 7 дни преди началото на съответната седмица на електронна поща: shkolo@bgshkolo.com или в Администрацията на училището.

Програмата включва:

Седмица 1: 4-8 юни, Английски език и спорт

9:00 ч.-11:30 ч. – Занимания по английски език

12:00 ч.-12:30 ч. – Обяд

13:00 ч.-16:00ч. – Спортни занимания: плуване, игри на открито

16:00 ч.-16:30ч. – Следобедна закуска

Часовете по английски език не са просто часове, а преживявания с музика, песни, игри и радост, чрез които всеки активира уменията за общуване и желанието за споделяне. Заниманията са динамични и увлекателни, което позволява да се затвърдят и да се развиват знанията по английски език.

Спортните занимания допринасят за развитието и усъвършенстването на моториката, координацията и основните физически качества, затвърждават в децата желанието за движение и активно спортуване.

Цена: 200 лв.

Седмица 2: 11 – 15 юни, Английски език и музеите в София

9:00 ч.-11:30ч. – Занимания по английскиезик

12:00 ч.-12:30ч.  – Обяд

13:00 ч.-16:00ч. -  Посещение на музеи в София

16:00 ч.-16:30ч. -  Следобедна закуска

В тази седмица децата ще се срещнат отблизо с културното и историческо българско наследство, ще открият различното лице на музеите чрез участие в специални образователни програми, беседи с екскурзовод, ателиета, научни  експерименти.

Цена: 200 лв.

Седмица 3: 18-22 юни, Английски език и изкуства

9:00 ч.-11:30 ч. – Занимания по английски език

12:00 ч.-12:30ч. – Обяд

13:00 ч.-16:00ч. – Приложни и художествени дейности, народни танци

16:00 ч.-16:30 ч. – Следобедна закуска

Заниманията по приложни изкуства развиват в децата търпение, изобретателност, самочувствие, изразяване на вътрешния свят и уважение към работата на другите. Малчуганите ще се запознаят с различни материали и техники за рисуване, моделиране и конструиране.

Народните танци са вдъхновение и истинско забавление за всеки. Децата ще пресъздават своите емоции чрез танц, ще развиват изразителност, концентрация и музикалност. Ще усъвършенстват своите танцови умения и техника.

Цена: 200 лв.


Седмица 4: 25-29 юни, Седмица сред природата

9:00 ч. – Събиране на децата в „Българско школо“ и тръгване с бусове

12:00 ч. – 12:30 ч. -  Обяд (суха храна)

13:00 ч. – 16:00ч. -  Еднодневни екскурзии сред природата – екология

16:00 ч. – 16:30 ч. – Следобедна закуска

Еднодневните екскурзии до природни и исторически забележителности ще позволят на децата да се докоснат до живота по нашите земи в древността, да се  запознаят с артефакти и занаятите в миналото, да посетят уникални пещери, да се разходят из живописни екопътеки. Разбира се, че ще има и много игри на открито.
Моля, имайте предвид, че активностите през тази седмица стартират в 9:00ч. сутринта.

Необходимо е: 
– Сутринта децата да са закусили 
– Да организирате оставянето им в училище до 9:00 часа 
– Да им осигурите необходимите екипи за спорт и излет
– Да организирате вземането на мачуганите си в 16:30 ч. 

Цена: 230 лв.

След потвърждение за сформиране на група заплащането за всяка седмица става до петък на предходната седмица чрез ПОС терминал в Администрацията на учебния комплекс или по следната банкова сметка:

Титуляр:       „ЧСУ Българскошколо“ ООД

IBAN:           BG46 BPBI 7940 1067 2113 01

BIC:             BPBIBGSF

Основание:   Име на детето

                         Такса за лятно училище

                  

 2)   ЛЯТНА ШКОЛА ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК ПРЕЗ ЮЛИ 

Между 2 и 13 юли 2018 „Българско школо“ организира детска лятна школа с акцент върху изучаването на английски език. Занятията се провеждат от понеделник до петък.

Програмата включва разнообразни игрови занимания, песни, театър, работилници за приказки, спектакли и други, подходящи за възрастта на децата дейности, които ще затвърдят и засилят познанията им по английски език, придобити в рамките на учебната година. Местата са ограничени -  във всяка група могат да бъдат записани от 5 до 16 деца.

Участниците ще бъдат разделени на две възрастови групи:

 • За възрастовата група от 3 до 7 години:

Школата ще се провежда в сградата на детската градина всеки ден от 09:00 ч. до 12:00 ч. Цената за целия период от 2 седмици е 285 лв., като  можете да запишете Вашето дете до 15 юни на електронна поща: detska_gradina@bgshkolo.com

След потвърждение за сформиране на група заплащането се осъществява  чрез ПОС терминал в Администрацията на Учебния комплекс или по банков път по следната сметка:

Титуляр:       „ЧДГ Слънчево зайче“ ЕООД

IBAN:           BG22 BPBI 8898 1026 9127 01

BIC:             BPBIBGSF

Основание:   Име на детето

                   Такса за лятно училище

 

 • За възрастовата група от 7 до 12 години:

Занятията ще се провеждат в сградата на училището всеки ден от 09:00 ч. до 16:00 ч.

Цената за целия период от 2 седмици е 820 лв., като можете да запишете Вашето дете до 15 юни на електронна поща:shkolo@bgshkolo.com

След потвърждение за сформиране на група заплащането се осъществява  чрез ПОС терминал в Администрацията на Учебния комплекс или по банков път по следната сметка:

Титуляр:       „ЧСУ Българско школо“ ООД

IBAN:           BG46 BPBI 7940 1067 2113 01

BIC:             BPBIBGSF

Основание:   Име на детето

                   Такса за лятно училище

 

Скъпи родители,

С нетърпение очакваме Вашите усмихнати деца, готови за много приключения, нови знания, спорт и забавление в лятното училище на „Българско школо“!

 

05-16-18

Приемната процедура за подготвителен клас включва тест за проверка на училищна готовност, който удостоверява уменията на детето по отношение на концентрация, памет, фина моторика, логика и др. Тестът се провежда от училищен психолог.

Приемната процедура за 3 и 5 клас се състои от два етапа:

1) Интервю на кандидат-ученика с психолог

2) Тест за проверка на входящо ниво по български език, математика и английски.

Обратна връзка за резултатите от проведените процедури се осъществява в срок до една седмица след провеждането й.

 

Цената на стандартната образователна услуга за учебната 2018/2019 г. в “Българско школо” е 8500 лв. и включва:

 • образователна услуга
 • храна (закуска, обяд и следобедна закуска)
 • медицинско обслужване
 • охрана
 • униформа (1 бр.)
 • комплект учебници
 • застраховка

При обучение на две деца от вашето семейство през учебната 2018/2019 г., училището предоставя отстъпка от 10% от таксата за обучение на второто дете.

“Българско школо” предлага на своите възпитаници разнообразни занимания, които се провеждат след учебните часове, посещават се на свободно избираем принцип и са срещу допълнително заплащане:

 • шах
 • математика
 • театър, танци и пеене
 • худ.гимнастика
 • народни танци
 • клуб родолюбие
 • английски
 • испански
 • руски
 • немски
 • приложни изкуства
 • плуване
 • таекуондо
 • баскетбол
 • футбол

Училището осигурява автобусен превоз от и до комплекса, като цената му е 110 лв./мес. в една посока и 220 лв./мес. в две посоки. Маршрутите се уточняват индивидуално.

В случай, че имате допълнителни въпроси или бихте желали да посетите нашето училище, може да се обръщате към г-жа Ирина Попова, Административен мениджър, на тел. 0884 256 736.

Попълненото заявление за записване в “Българско школо” за учебната 2018/2019 г. моля изпращайте на електронна поща: shkolo@bgshkolo.com.

 

ЧСУ „Българско школо” е образователен проект, който цели изграждането на свободомислещи, отговорни и способни млади личности.

Неговите основатели си поставят за цел създаването на общност от щастливи деца, които с придобитите в училището знания, умения и възпитание ще бъдат по-успешни в своята жизнена реализация.

В центъра на вниманието на образователния процес в Школото е детето с неговите индивидуални умения и таланти, стимулирането им с оглед на личностното развитие на детето, стремежът към експериментиране, онагледяване на добрите примери в обществото, формирането на естетика на свободния човек, възпитаване в етичните принципи на свободното общество.