• Календар

  1. Участие в Базар на професиите в Музейко

   24 ноември @ 08:00 - 25 ноември @ 17:00
 • 09-15-17

  На 15 септември новата учебна година за децата в “Българско школо” започна в 09:00 часа сутринта с  вълнуващо тържество в Аудиториума на училището.

  С много усмивки, песни, танци, стихотворвения и добри пожелания всички ученици – от подготвителен до седми клас – отпразнуваха първия учебен ден.

  Родители, близки на децата и преподаватели допринесоха с много аплодисменти и празнично настроение за тържествената атмосфера в училището.

  Малките с нескрит ентусиазъм представиха разнообразната програма.

  Освен в униформите на “Българско школо”, някои от децата бяха облечени и в традиционни български носии за своето изпълнение на сцена.

  Вълнението за най-малките беше най-голямо.

  След края на програмата, която беше старателно подготвена от учители и ученици броени дни преди 15 септември, класовете се отправиха към украсените с балони и заредените с учебни пособия стаи на “Българско школо”.

  На добър час, скъпи ученици! Бъдете все така усмихнати и учете смело!

  09-07-17

  Скъпи родители,

  Подготовката за тръгване на училище е от изключително значение за правилното адаптиране на детето към новата среда, както и за постигането на високи резултати в образователния процес. Ето защо, преди да изпратим любимото си същество в първи клас, е добре да сме наясно с някои важни аспекти от училищния живот.

  Наръчникът за родители на първокласници „Добре дошли в училище, родители!“ е авторски продукт на Асоциация Родители.

  Той е предназначен за родителите на първокласници. Mоже да се ползва също от начални учители и други специалисти – социални работници, педагогически съветници, психолози, възпитатели, ресурсни учители.

  Наръчникът цели да подбуди диалог между семейството и училището, да стимулира добри взаимоотношения между родители и учители.

  Той разглежда физическите, психическите и социалните аспекти на училищния живот. Съдържа полезна информация за храненето и дневния режим на децата. Помага за развиване на навици за усвояване на учебния материал, дава полезна информация за джобните пари, мобилните телефони, безопасното ползване на интернет. Насочва как да се разговаря с учителите и класния ръководител и как да се помогне на детето да изгради отношения със съучениците си.

  Изданието излиза в актуализиран вид всяка година от 2009 година насам.

  Тази година изданието е налично от месец юни. Можете да го откриете в електронен вариант тук.

  09-07-17

  Скъпи родители,

  Тръгването на детска градина обикновено е първата крачка, която човек прави по пътя към своята успешна социална адаптация. Откъсването от познатата среда на дома и от близките възрастни е ключов момент от детството, но и сериозно предизвикателство както за малчуганите, така и за техните семейства.

  За щастие съществуват изпробвани и работещи модели, които помагат за по-лесното и адекватно приспособяване на детето към предизвикателствата на големия свят.

  Наръчник за родители “Добре дошли в детската градина” е авторски продукт на Асоциация Родители и е предназначен за родители на деца в детската градина. Той е подходящ и за възпитателите, като поставя основите на един конструктивен диалог между семейството и детското заведение.

  В наръчника ще се запознаете с някои принципи за позитивно възпитание. Ще откриете и основна информация за функциите на предучилищното образование, както и за педагогическите и психологически цели при работа с деца в деликатната възраст 3-6 години.

  Първото издание на наръчника е от 2015 година и е създадено с подкрепата на Столична община. Разпространението му е насочено към детските градини в град София. Можете да изтеглите електронното издание тук.

  08-30-17

  Уважаеми родители,

   

  Информираме Ви за утвърдения график за учебните дни и вакации за предстоящата учебна година:

   

  Ваканции: 


  ЕСЕННА  -                 1 ноември 2017 г.       –  5 ноември 2017 г. вкл. 
  КОЛЕДНА -             23 декември 2017 г.    –   2 януари 2018 г. вкл.
  МЕЖДУСРОЧНА –   3 февруари 2018 г.   –   6 февруари 2018 г. вкл.
  ПРОЛЕТНА -           31 март 2018 г.            –   9 април 2018 г. вкл.

   

  Неучебни дни:

  21 май 2018 г. – Държавен зрелостен изпит по БЕЛ и Нац. външно оценяване в VII клас по БЕЛ
  23 май 2018 г. – втори Държавен зрелостен изпит и Нац. външно оценяване в VII клас по математика
  25 май 2018 г.

   

  Втори учебен срок:


  7 февруари 2018 г. -    1 юни 2018 г.   –  за I – IV клас

  7 февруари 2018 г.  – 15 юни 2018 г. –   за V – VII клас


  08-02-17

  Уважаеми родители,

   

  Информираме ви, че  имате възможност да запишете своите деца в учебен комплекс “Българско школо:

  В детска градина “Слънчево зайче” свободни места има в I и II група.

   

  В училище “Българско школо” свободни места за учебната 2017-2018 г. има в:

  • подготвителна група

  • III клас

  • IV клас

  • V клас

  • VII клас

  Местата са ограничени.

  При желание за записване моля попълнете приложеното заявление и го изпратете на електронна поща: shkolo@bgshkolo.com

   

  Заявление за детска градина

  Заявление за училище

   

  05-13-17

  На 11 май в Българско школо се състоя концерт, посветен на Деня на солунските братя Св. Св. Кирил и Методий (по стар стил). Над 100 деца от подготовителен до 7-ми клас представиха в едночасов танцов спектакъл своите умения и старание и заразиха с усмивките и доброто си настроение събралата се публика. Малчуганите демонстрираха на гостите над 10 хoрA от различни краища на България.

  Почетни гости на празника бяха и доверениците на фондация “Дончев” г-н Антъни Смит, бивш журналист, продуцент, президент на Магдалин колидж в Оксфордския университет (1988-2005), и адвокат Алистър Тулох.

  Ученици от 4-ти клас заедно с учителката си по английски език Даниела Йосифова бяха подготвили и специален “поздрав” за английските гости – театрална постановка по пиесата на Уилям Шекспир “Ромео и Жулиета”.

  Пиесата завърши с думите:

  И до днес светът не знае любов по-чиста и съдба по-клета от тази на Ромео и Жулиета.

  Господата се запознаха отблизо с децата, разнородните инициативите на Школото  в сферата на културата, екологията, изкуството и др. и учебния процес. Своите впечатления те споделиха в интервюта за телевизия BIT, Евроком, Bloomberg и вестник “Сега”.

  03-29-17

  Децата от Школата по творческо мислене и писане към ЧСУ „Българско школо“ с ръководител Вяра Николова  постигнаха поредният си голям творчески успех при участието си в 26-тото издание на престижния конкурс „Международна награда Център Младежи и поезия Триужо” – Италия.

  Авторитетното жури, състоящо се от 12 италиански поети, журналисти и общественици, за пореден път бе силно впечатлено от нашето представяне и присъди на Школата  ПЪРВОТО МЯСТО в секция „Училища”.

  В тазгодишното 26-то издание на инициативата взеха участие 766 автори с общо 722 произведения.   Децата представляват следните държави:

  Румъния – 165 участници             България – 161

  Мароко – 32                                     Украйна – 12

  Бангладеш и Пакистан – 10           Сенегал – 7

  Молдова – 6                                     Албания – 5

  Русия – 5                                          Франция – 4

  Китай и Япония – 3                        Камерун, Еквадор и Индия – по 2ма.

  Успехът на нашите деца от Българско школо е наистина изключителен.  Като финалист затвърждаваме отново своята водеща позиция сред младите поетични дарования на Европа и света от 2014 г. насам. Преди 3 години, Школата на Вяра Николова получи първата награда в категория „Училища“, специалната награда на местен университет, а през 2016 г. Емил Мичев, бивш възпитаник на Българско школо, бе удостоен с първо място в категория 13-17 години.

  Тази година взехме участие с 9 индивидуални и колективни стихотворения, създадени с общи усилия и вдъхновение на децата от всички групи по творческо писане.

  Днес представяме на вашето внимание награденият текст:

  Бягство

  В страната на моето въображение
  магарето на дядо става еднорог,
  а аз съм смел жокей,
  който препуска през детството.

  Радостта ми от това бягство
  е като дъжд от бонбони
  или от вълшебни футболни топки,
  с които винаги побеждавам
  в мачовете срещу Скуката…

  ***

  Конкурсът за поезия „Международна награда Център Младежи и поезия Триужо” – Италия се провежда всяка година и се организира от Център „Младежи и поезия“ – Триуджо със съдействието на Община Триуджо, банка „Кредито Кооперативо Вале дел Ламбро“ , парк “Вале Ламбро”, Италиано-Румънския културен център в Милано, издателска къща Прометеус-Милано, с патронажа на вестник „Читадино“ град Монца, “Университа дел темпо либеро” – Вале Ламбро, Про Локо Триуджо и ИПА Брантео.

   

  01-23-17

  През месец декември се проведе благотворителна акция в подкрепа на Емо. Цялата общност на Българско школо се обедини, за да дари надежда на своя приятел и да му покаже, че не е сам.

  В отговор на тяхната инициатива майката на Емо отправи кратко послание:

  “Скъпи деца, учители и родители в ЧСОУ “Българско школо,

  Благодарим на всички вас за жеста и за това, че успяхте да съберете сумата от 5868.22 лв.
  Благодарим ви от сърце!

  Пожелаваме на вас и вашите семейства здраве и късмет!!!“

   

   

  02-18-16

  На специална церемония в София. ЧСОУ „Българско школо“ получи Платинен плакет по партньорска програма Addvantage, в която участват езикови школи и училища, подготвящи ученици за изпитите пред Британски съвет за придобиване на сертификат за ниво на владеене на английски език.

  “Българско школо“ за четвърта поредна година участва и печели плакет, но 2016 е най-големият успех, който може да се постигне по програма Addvantage.

  Ръководството на училището благодари на всички свои ученици, които ежегодно участват в изпитите, както за Young Learners, така и в Cambridge English-KET, PET, FCE.

  До нови победи !!!

  11-11-15

  На 9 ноември Ямболският куклен театър отново гостува при децата в Българско школо, този път  с мюзикъла „Приказка за чистота”. Спектакълът е пъстър като детска рисунка и шумен като детска игра. Малчуганите разбраха колко е важно да спазват определени навици в ежедневието си и как Хигиената и Чистотата могат да направят човека красив и щастлив.

  Яркото и празнично събитие донесе много радост, приповдигнато настроение и усмивки на учениците. Някои от тях се отправиха към класните стаи, тананикайки си песнички и весели мелодии от спектакъла.

  Режисьор на постановката е проф. Дора Рускова, сценография и кукли – Марина Янева, музика – Елена Методиева, актьори: Жулиета Николаева, Стефка Янчева и Калина Баракова.

  Овергаз е дългогодишен партньор на Националния куклено-театрален фестивал „Михаил Лъкатник” и, в знак на благодарност за тази подкрепа, Ямболският куклен театър редовно гостува на малките си почитатели от Школото.