• Календар

  Няма предстоящи събития за момента.

 • 03-03-19

  Децата от 4 Б клас и клуб „Родолюбие“, водени от г-жа Албена Костадинова, изслушаха беседа, посветена на Руско-турската освободителна война, и се потопиха в атмосферата на знаковия за българите XIX век.

  Прожектираният филм запозна класа с причините за избухването на войната и с развоя й, както и с подвизите на Българското опълчение. Малчуганите, разделени в отбори, заедно решаваха кръстословица с въпроси, разгледани във филма. Децата се надпреварваха да отговорят кой е генералът, освободил София, и къде е подписан мирният договор. Разгледаха отблизо ценни експонати от българската история, сред които косите на Апостола, автентични военни униформи и четнически пособия и оръжия, както и оригинални портрети на нашите национални герои.
  „Всеки повод да излезем от училищната среда, за да преживеем по различен начин знанието, е ценен. Децата слушат с интерес и когато виждат нещата, за които си говорим отблизо, могат да си представят и разберат миналото“, така г-жа Костадинова мотивира желанието да работи с учениците си.


  Посещението на Националния военноисторически музей е част от програмата на клуб „Родолюбие“, чрез която малчуганите се „приближават“ до българската история и култура.
  На тръгване четвъртокласниците записаха в книгата на музея своите впечатления от преживяното. Именно те ни карат да вярваме, че има смисъл да заздравяваме връзката на децата с историята и традициите, като търсим нестандартни методи за това.

  Всички актуални новини от живота на децата в „Българско школо“ може да научавате от фейсбук страницата на училището.

  03-01-19

  Специален гост е дошъл днес при нас – Баба Марта. Тя ни донесе много усмивки, слънчево настроение и както беше обещала – направи румени бузките на децата.
  Искахме да я зарадваме и да поддържаме доброто й настроение през целия месец.

  Благодарим на родителите, които се включиха, за да изработим заедно най-красивите мартенички!

  02-27-19

  Нашето училище за поредна година отбелязва Деня за борба с тормоза в училище, международно популярен още като Ден на розовата фланелка.

  Традиционно той се отбелязва всяка година в последната сряда на февруари и цели да привлече вниманието към този сериозен проблем, с който децата и семействата по света и у нас се сблъскват често и във все по-разнообразни форми.
  На този ден участниците в инициативита носят розово, за да изразят своята позиция на неприемане на тормоза в училище. У нас за първи път Денят на розовата фланелка се отбелязва през 2012 година.

  Според данни на UNICEF България e сред челните десет от общо 43 изследвани страни, засегнати от проблема училищен тормоз. Научете повече за изследването върху здравето и поведението на децата в училищна възраст, проведено от Института за изследване на населението и човека в сътрудничество с UNICEF в този линк: https://uni.cf/2Suhzay

  Инициативата на децата ги мотивира да останат до по-късно, за да създадат подходящата за отбелязването на Деня на розовата фланелка атмосфера, както и да се подготвят за представление пред другите ученици в Школото.

  Актуалните новини от живота в училището може да научавате от нашата страница във фейсбук.

  02-18-19

  С дълбоко прискърбие съобщаваме, че на 17 февруари ни напусна дългогодишният директор на учебен комплекс „Българско школо“ г-жа Евгения Елмазова.

  Жени бе един от създателите на нашата общност, който успя да я съхрани и развие през годините със своя усилен труд и посветеност. Тя бе изцяло отдаден на професията си човек, който приемаше образованието като лична кауза. Тя живееше с успехите,  вълненията, радостите и тревогите на децата и на целия екип. За 19 години тя направи много за поколения възпитаници, учители, семейства – за цялата общност на „Българско школо“. Загубата ни е голяма.

  Винаги ще носим в сърцата си топлия спомен за теб, Жени.

  Почивай в мир!

   

  Поклонението ще се извърши в сряда, 20 февруари, от 13:00 ч., в църквата „Света София“.

  02-06-19

  Скъпи семейства,

  въпреки че усещането за пролет става все по-отчетливо, а януари вече е зад гърба ни, ски сезонът е в разгара си.

  Решихме да ви вдъхновим с няколко кадъра от приключенията на децата на „Българско школо“ в първия месец от годинита на Витоша.

  В обилния сняг учениците от подготвителен и първи клас споделиха една наистина топла емоция, която пожелаваме на всеки любител на чистия въздух и зимните спортове.

  Спусканията по пистите изглежда им се отдават, а ние сме убедени, че активният начин на живот е от ключово значение за доброто здраве и настроение! Да вземем пример!

  С тези няколко снимки се надяваме, че сме ви вдъхновили да прекарате края на седмицата активно, усмихнато и в добра компания!

  11-29-18

  От 2018 година част от уроците по физика за седмокласниците в „Българско школо“ вече се провеждат извън учебния комплекс, а именно – в интерактивния център Technomagicland.

  Промяната е продиктувана от желанието ни да правим учебното съдържание интересно и разбираемо за децата и да им помогнем да разберат как функционира светът около тях. Как обичайните на вид дейности, като карането на кънки или надуването на сапунени мехури, се основават на законите на физиката и математиката – предмети, които често пораждат смесени чувства у децата.

  Един път на всеки две седмици, чрез интерактивни инсталации и похвати, децата изследват физичните закони и проявлението им в живота на всеки от нас, откриват магията на науката и техниката, докосват се до технологиите на бъдещето.

  Атрактивните презентации водят до по-лесно и трайно усвояване на нови знания и затвърждаване на старите, без да се опростява съдържанието.

  Вниманието и устремените погледи на учениците по време на уроците не са никак случайни, а експериментите запалват интереса им към технологиите и природните науки.

  Подходът „учене чрез правене“ се доказва като един от най-ефективните при работа с деца и носи повече информация и умения. Очевидно и повече усмивки.

  Следете страницата ни във Facebook за всички актуални новини около живота в “Българско школо”! Там можете да споделяте с нас какво ви вълнува и да съпреживявате емоциите и постиженията на нашите ученици!

  11-27-18

  Скъпи семейства,

  изборът на допълнителна дейност в „Българско школо“ е голям и важен, защото в часовете след края на учебния ден децата отркиват свои скрити заложби, развиват любов към спорта, изкуствата и науката, насочват се към любими занимания и хобита. Една от предпочитаните активности в следобедните часове за възпитаниците на училището е плуването.

  Всеки възпитаник на „Българско школо“ има възможността да се възползва от заниманията по плуване в спортния комплекс на училището. Те са съобразени изцяло с възрастта на учениците и са ръководени от професионални треньори. А температурата в басейна и около него е подходяща за комфорта на децата, независимо от сезона. Така всеки малък фен на Майкъл Фелпс, каквито има в училището, може да се потопи във вълшебството на този спорт!

  Плуването укрепва мускулатурата на цялото тяло, засилва имунитета и поддържа физическата активност на децата. Занятията включват упражнения за загряване, обучение за привикване с водната среда и постепенно усвояване на четирите плувни стила. Организират се състезания, в които участват и ученици от други столични клубове. Но преди всичко – да плуваш е полезно, забавно и красиво!

  Следете страницата ни във Facebook за всички актуални новини около живота в „Българско школо“! Там можете да споделяте с нас какво ви вълнува и да съпреживявате емоциите и постиженията на нашите ученици!

  11-02-18

  Днес е специален ден за нашата градина. Освен Ден на будителите, на 1 ноември празнуваме и рожден ден!

  Преди 19 години Сашо Дончев и Ева Дончева поставят началото на учебен комплекс „Българско школо“, като изграждат детска градина.
  „Слънчево зайче“ става първата крачка към постигането на една голяма мечта – да създадат образователна институция, която да подкрепя българските деца в стремежа им да изследват света, да бъдат любознателни, да задават въпроси и търсят отговори, да бъдат добри хора. Хора, за които човешките ценности, свободата, творчеството и съзидателният труд са единственoто мерило за успех.

  През всичките тези години екипът на нашата градина се посвети на тази идея и до днес възпитателите влагат своите сърце, вяра и усилия, за да правят децата щастливи и да поддържат пламъка на непрестанното детско любопитство.

  От момента на създаването си до днес станахме свидетели на израстването на нашите мили деца, нашите възпитаници, и на превръщането им в знаещи и можещи млади хора. С радост и обич наблюдаваме техните уверени крачки и успехи.

  В днешния ден приповдигнатото настроение, смехът и усмивките са навред сред нас.

  Вижте повече на фейсбук страницата на нашата градина.

  09-03-18

  Уважаеми родители,

  Информираме Ви, че в училище „Българско школо“ има няколко свободни места в следните паралелки:

  • подготвителна група
  • 1 клас
  • 2 клас
  • 3 клас
  • 5 клас
  • 7 клас

  Приемната процедура се състои от два етапа:

  1) Интервю на кандидат-ученика с психолог

  2) Тест за проверка на входящо ниво по български език, математика и английски.

  Обратна връзка за резултатите от проведените процедури се осъществява в срок до една седмица след провеждането й.

   

  Цената на стандартната образователна услуга за учебната 2018/2019 г. в „Българско школо“ е 8500 лв. и включва:

  • образователна услуга
  • храна (закуска, обяд и следобедна закуска)
  • медицинско обслужване
  • охрана
  • униформа  (1 бр.)
  • комплект учебници
  • застраховка

  При обучение на две деца от вашето семейство през учебната 2018/2019 г., училището предоставя отстъпка от 10% от таксата за обучение на второто дете.

  „Българско школо“ предлага на своите възпитаници разнообразни занимания, които се провеждат след учебните часове, посещават се на свободно избираем принцип и са срещу допълнително заплащане:

  • шах
  • математика
  • театър, танци и пеене
  • худ.гимнастика
  • народни танци
  • клуб родолюбие
  • английски
  • испански
  • руски
  • немски
  • приложни изкуства
  • плуване
  • таекуондо
  • баскетбол
  • футбол

  Училището осигурява автобусен превоз от и до комплекса, като цената му е 110 лв./мес. в една посока и 220 лв./мес. в две посоки. Маршрутите се уточняват индивидуално.

  В случай, че имате допълнителни въпроси или бихте желали да посетите нашето училище, може да се обръщате към директора на комплекса г-жа Даниела Тодорова на тел. 0887 358 918.

  Попълненото заявление за записване в “Българско школо” за учебната 2018/2019 г. моля изпращайте на електронна поща: shkolo@bgshkolo.com.

   

   ***

  ЧСУ „Българско школо” е образователен проект, който цели изграждането на свободомислещи, отговорни и способни млади личности.

  Неговите основатели си поставят за цел създаването на общност от щастливи деца, които с придобитите в училището знания, умения и възпитание ще бъдат по-успешни в своята жизнена реализация.

  В центъра на вниманието на образователния процес в Школото е детето с неговите индивидуални умения и таланти, стимулирането им с оглед на личностното развитие на детето, стремежът към експериментиране, онагледяване на добрите примери в обществото, формирането на естетика на свободния човек, възпитаване в етичните принципи на свободното общество.

   

   

  08-14-18

  Скъпи семейства,

  Приемът в детска градина „Слънчево зайче“, част от учебен комплекс „Българско школо“, за учебната 2018/2019 година, продължава. Имате възможност да запишете детето си като попълните това заявление и го изпратите на електронна поща: detska_gradina@bgshkolo.com.

  Нашата градина подкрепя своите възпитаници в тяхното физическо, емоционално, интелектуално и социално  развитие. За това се грижи екипът от дипломирани преподаватели, който с игрови и познавателно-обучителни методи насърчава креативността и събужда любознателността и желанието у децата да се учат и развиват. Максималният брой деца в група е 16.

  Малчуганите изучават различни дисциплини, като преподаването е съобразено с възрастовата група и съответните програми на МОН. Занятията по Български език и литература, както и по математика са завишени над държавния минимум, за да получат по-стабилна подготовка за училище по тези основни предмети.

  В авторската програма на Градината са включени и развиващи програми по Английски език, Водна гимнастика, Плуване, Народни танци и хореография. Басейнът, с който сградата разполага, е едно от големите преимущества за спортната подготовка на децата. Можете да запишете детето си и в някоя от допълнителните дейности като Художествена гимнастика и балет, Йога за деца, Таекуондо, Футбол.

  На постоянно разположение е квалифицирано медицинско лице.

  Местата са ограничени.

  Ако имате въпроси или искате да ни гостувате, може да потърсите Мария Сендова, зам.-директор, на тел.: 0889 108 519.

  Ще се радваме да Ви приветстваме при нас!