Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Представяне на личните проекти на 10. А клас

25 юни @ 10:00 am

Личният проект в MYP (Middle Years Programme) на IB (International Baccalaureate) е значимо академично предизвикателство, което учениците обикновено изпълняват в последната година на програмата (10 клас). Проектът има за цел да даде възможност на учениците да изследват тема, която ги интересува дълбоко, и да демонстрират знанията и уменията, които са придобили през годините в програмата.   Основните цели на личния проект включват:  
  1. Развитие на самостоятелност и лична отговорност: Учениците планират, провеждат и оценяват свой собствен проект, като се учат да управляват времето си и да се справят със сложни задачи самостоятелно.
  2. Изследване на лични интереси: Проектът позволява на учениците да се потопят в теми, които са им особено интересни и значими, което повишава мотивацията им за учене.
  3. Развитие на изследователски умения: Учениците използват различни методи за изследване и събиране на информация, което подобрява техните аналитични и критически мисловни умения.
  4. Комуникационни умения: Писането на доклад и представянето на проекта развиват уменията на учениците за ефективна комуникация.
  5. Творчество и иновации: Личният проект насърчава творческото мислене и иновациите, като учениците трябва да създадат оригинален продукт или резултат от своя проект.
В крайна сметка, личният проект е начин за учениците да покажат как са се развили като учащи и като личности, като същевременно получат подготовка за бъдещи академични и професионални предизвикателства.

Details

Date:
25 юни
Time:
10:00 am
Event Category:
Event Tags:
, ,

Organizer

Българско Школо
Phone
+ 359 884 256 736

Venue

Учебен комплекс „Българско Школо“
София, ж.к. Младост 2 ул. „Генерал-Майор Васил Делов“ 10
София,
+ Google Map
Phone
+ 359 884 256 736