Ученици от ЧСУ „Българско школо“ взеха участие в Националния семинар „Изследователския подход в математическото образование“

Ученици от ЧСУ „Българско школо“ демонстрираха своята страст към математиката и научните изследвания, взимайки участие в Националния семинар „Изследователския подход в математическото образование“. Те бяха придружени от своите вдъхновяващи преподаватели Елисавета Стефанова и Христина Маринова.

Дара, Рада и Кати от 5-и клас не просто участваха в събитието – те направиха изключително впечатление на академиците, професорите и участниците в семинара организиран от Института по математика и информатика при Българската академия на науките. С разказите и опитите, които бяха подготвили на тема „Математика, физика и физическо в годината на Паскал“, успяха за кратко време да запленят сърцата на гостите на семинара.

Само за четвърт час, тези изключителни деца създадоха магия с макети на триъгълниците на Паскал и представиха вълнуващи демонстрации, свързани със състава на газове и налягането на течности. Тяхната енергия, страст към науката и трудът, вложен в подготовката им, направиха този момент изключително вълнуващ и вдъхновяващ за всички присъстващи.