Над 500 ученици посрещат новата учебна година в Българско школо

55 първокласници прекрачват прага на „Българско школо днес“ под мотото „Отново заедно!“

 

В някои столични училища учебната година вече започна, в други тържественото начало, с всички мерки за сигурност, бе дадено днес. 55 първокласници прекрачиха днес прага на „Българско школо“ под мотото „Отново заедно!“. Малко повече са учениците от подготвителен клас – 68 на брой.

За да няма струпване на деца и с цел спазване на противоепидемичните мерки от училището организираха индивидуален празник за всеки випуск в различен часови диапазон в двора на учебното заведение. Седмокласниците например ще се съберат на Витоша за мотивационен поход. „Оценяваме високо спокойствието на родителите в предстартовия училищен период. Следва да сме гъвкави във времена на неочаквани промени и ние сме готови за това. Единственият начин да докажем на учениците колко възхитително е да се учи, е ние, екипът на училището, да се учим непрекъснато“, казват от „Българско школо“. 

В учебния комплекс – детската градина и училището – тази година са записани над 500 ученици. „За нас това е радост и стимулиращ старт на годината, тъй като въпреки извънредното положение в края на минала учебна година и очакваният отлив от частно образование, конкретно в нашето училище броят ученици надвишава миналогодишния“, посочват от училището. Оттам смятат, че сред причините да изберат тяхното училище, новозаписаните семейства посочват добрите отзиви за дистанционното обучение в края на миналата година и старта на гимназия с интересна концепция от учебната 2021/2022. Става дума за новата паралелка в 8-и клас по математика, науки и езици. „Гимназиалният ни випуск ще даде възможност на учениците да завършат средното си образование в „Българско школо“ и да участват в Дипломна програма на Международния Бакалуреат“, посочват от „Българско школо“. Нова т.г. е и паралелката по математика за 5-класници.