ЧСУ „Българско школо“ отбеляза официалния Ден на книгите за Хари Потър

През изминалата седмица децата от литературния клуб на ЧСУ „Българско школо“ – Лигата на четящите – се включиха в международната магьосническа общност с празненства по повод официалния Ден на книгите за Хари Потър.

Събитието се организира едновременно по цял свят с пакет образователни тематични игри и материали, подготвени от съответното за страната издателство, и заниманията се провеждат на предварително одобрени и обявени места, част от които бяхме и ние.

Във вълшебна атмосфера, деца от втори до пети клас упражняваха работа в екип, умения за боравене с езикови форми и предизвикателства, бързина, фина моторика, творчество и въображение, асоциативна мисъл, логика, докато се забавляваха и създаваха приятелства, които се помнят.

Учениците от 5 г клас, паралелка „Езици и култури“, от своя страна се включиха в тържествата с лингвистичен проект, изследващ етимологията и скрития смисъл в имената и заклинанията, използвани  в книгите за Хари Потър, като упражниха умения за откриване взаимовръзка между езиците, които изучават, изследваха латинските корени, търсиха семантични нюанси, развиваха абстрактно мислене.

С настроението от снимките Ви желаем повече усмихнати и вълшебни дни!