Частно средно училище „Българско школо“ получи положителна верификация за програмата Middle Years Programme (MYP) на Международен бакалауреат (IB).

Частно средно училище „Българско школо“ отново се отличава с изключителни постижения, след като получи положителна верификация за програмата Middle Years Programme (MYP) на Международен бакалауреат (IB). Този успех затвърждава високото качество на образование, предлагано от училището, и го нарежда до международни образователни институции с изключителен рейтинг и признание на образователните стандарти.

Престижната програмата Middle Years Programme (MYP) на IB е разпознаваема в целия свят. Тя обхваща над 2 милиона ученици във възрастов диапазон от 11 до 16 години и се фокусира върху цялостното им развитие чрез съчетаване на иновативни методики в обучението, преподаване на академични предмети чрез концепции, трансдисциплинарни проекти и активно участие в общността. Програмата подкрепя критичното мислене, комуникационни умения и междукултурно съзнание.

Директорът на ЧСУ „Българско школо“, г-жа Даниела Тодорова, сподели: „Ние сме много горди от това постижение. Положителната верификация на MYP на IB е резултат от усилената съвместна работа и професионализъм на нашите учители както и всеотдайността и желанието за развитие на нашите ученици. Тази акредитация ще ни позволи да продължим да предоставяме образование, което ще развива у учениците уменията, необходими за посрещането на едно динамично бъдеще.“ 

ЧСУ „Българско школо“ се отличава и с авторския си подход на преподаване в начален етап на обучение, както и с иновативната си програма за изследователска математика. Училището има богата история и традиция в предоставянето на образование на най-високо ниво.

За повече информация за ЧСУ „Българско школо“ и програмата MYP на IB, моля, посетете уебсайта на училището.