Лазар Радков – номиниран за Будител на десетилетието, гост на ЧСУ „Българско школо“

В будителския месец нашите шестокласници бяха домакини на среща с един от номинираните за будител на десетилетието – Лазар Радков. Вдъхновяващият гост разказа за началото на кампанията „Капачки за бъдеще“ и за това как добротворството разрешава проблеми, помага на нуждаещи се и прави живота по-смислен и значим.

Ако всеки направи нещо мъничко (колкото една капачка), но увлече останалите в участието в някаква кауза, то резултатите могат да надминат и най-смелите му очаквания.

Към днешна дата благодарение на „Капачки за бъдеще“ са дарени 22 кувьоза, 45 медицински уреда, 5 детски линейки на болници в страната, които са спасили живота на хиляди деца. Лазар Радков е инициатор и на няколко други кампании като обучение на деца за оказване на първа помощ в училища от цяла България,  доброволческата мрежа „Клубове за бъдеще“,  „Спасителен Клуб за Бъдеще“, платформата kauzi.bg. Участва и в акции като безплатни прегледи на възрастни хора в страната,  разчистване на щетите след наводнения, хуманитарни мисии. Лазар е сякаш навсякъде, където хора имат нужда от помощ. Радваме се, че успяхме да срещнем ученици от „Българско школо“ с такъв ролеви модел и по множеството въпроси, които те зададоха, се ориентираме, че погледът им вече е обърнат с любопитство към доброволчеството.