Полицаи от Пътна полиция при МВР София направиха открит урок по БДП за децата от ЧСУ „Българско школо“

Днес, представители на Пътната полиция при МВР София гостуваха в ЧСУ „Българско школо“, където осъществиха интересен и образователен урок по безопасност на движението за учениците от втори клас.

Полицейските служители споделиха с децата ценни съвети за правилното придвижване по улиците, използването на пешеходните пътеки и светофарите, както и важността на носенето на предпазни елементи, когато са на открито.

Урокът включваше демонстрации на полицейски автомобил, полицейскли мотор и екипировка, които привлякоха вниманието и вълнението на малките ученици. Полицейските служители съчетаха обучението със забавни и интерактивни игри, които направиха този ден незабравим за децата.

Директорът на училището, г-жа Даниела Тодорова, изрази благодарност към представителите на институцията за активното участие в инициативата. Този урок не само засили интереса на децата към темата за безопасност в движението, но и подчерта ролята на полицията като партньор в образователния процес. Инициативи като тази допринасят към по-голямото осъзнаване на важността на безопасното поведение на пътя в ранна възраст, създавайки основа за бъдещо отговорно участие в обществото.