Картингът: Не Само Забавление, А Истински Спорт!

Имаме удоволствието да Ви споделим, че наши ученици се запознаха със света на картинга чрез зашеметяваща презентация, организирана от представители на Българската Федерация по Картинг.

Гостите от федерацията, представиха картинга не само като забавление, а като вълнуваща форма на състезателен спорт, който развива бързина, умения за управление и състезателен дух. С помощта на интересни факти и вълнуващи примери, те успяха да въвлекат и информират учениците за различните аспекти на този спорт.

Но вълнението не спря там! Представителите на федерацията показаха на учениците реална екипировка, която е неизменна част от облеклото на професионален състезател, а също така и чисто нов болид. Най-вълнуващото от всичко беше, че учениците имаха възможност да седнат в болида и да усетят емоцията от пилотирането му.

По време на презентацията Никол Димитрова, петокласник в нашето училище, сподели със заинтригуваните си съученици детайли и отделни елементи свързани с картинг спорта, в който тя се състезава професионално.

Благодарение на страхотната работа на Българската Федерация по Картинг и ангажираността на учениците, тази презентация се превърна в едно незабравимо събитие за ЧСУ „Българско школо“.